Mit kell tudni a terhesség alatti hüvelygyulladásról?

807
HOZZÁSZÓLÁS:

Ha úgy véljük, hogy a háromféle hüvelygyulladás közül valamelyiket megkaptuk, fontos, hogy megvizsgáltassuk és kezeltessük magunkat. Ezeknek a fertőzéseknek az egyszerű esetei orvosi szempterhesseg-07ontból könnyen kezelhetők, viszont mindegyik okozhat koraszülést a magzatvíz megfertőzése által.

Mielőtt a vaginitisz bármelyik formáját kezeltetnénk, tudjuk meg biztosan, hogy terhesek vagyunk-e vagy sem, mert néhány gyógyszernek, melyeket ezekre a fertőzésekre használnak, magzatkárosító hatásuk is lehet.

Terhesség alatti gombás fertőzések

A gombás fertőzések különösen gyakoriak terhes nőkön. Ennek oka lehet az is, hogy megváltozik a terhesség alatt a hormonegyensúly, a hüvely savasabb pH-jú lesz, ami kitűnő táptalaj a sarjadzógombáknak. Vannak olyan vélemények is, hogy a magasabb progeszteronszint a terhesség alatt szintén táplálja a sarjadzógombát.

Ha valaki terhes, és gombás fertőzése van, nem szedhet niconazolt. Az orvos ehelyett clotrimazolt és nystatint írhat fel.

Ha Candida-fertőzésünk van, amikor szülünk, átadhatjuk az újszülöttnek is szájpenész formájában.

A szájpenész kellemetlen, de nem veszélyes, amikor is fehér foltok jelennek meg a nyelven, és ezek átterjedhetnek a száj belsejére és a torokra. Néhány embernél a nyelv merev és érzékeny lesz. Erre számos gyógyszer biztonságosan alkalmazható, pl. a nystatin is. Beszéljük meg a gyermekorvossal, mielőtt bármilyen házi szert alkalmaznánk.

Egyéb hüvelygyulladások várandóság alatt

Ha terhesek vagyunk, és trichomonász fertőzésünk van, nem szedhetünk metronidazolt. Az orvos ehelyett clotrimazolt javasol, amely ma már vény nélkül is kapható, és amely tüneti kezelést jelent, de a parazitát nem öli meg.

Ha szoptatás alatt veszünk be metronidazolt, nem lehet szoptatnunk az egyszeri dózis után legalább 24 óráig. Ha az újszülött trichomonásszal fertőzött, őt is lehet metronidazollal kezelni, ha már elmúlt négyhetes. A járványügyi központok által javasolt dózis 10-20 mg naponta (a baba súlyának megfelelően öttől nyolc napig).

Aki terhes és Gardnerella-fertőzése van, nem szedhet metronidazolt. Az orvos ehelyett ampicillint vagy amoxicillint javasol.

807
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Login



Elfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!



Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]