Szabaduljon meg a hüvelygyulladás kellemetlenségeitől gyógyszermentesen, grapefruitmag-kivonattal

851
HOZZÁSZÓLÁS:

Hüvelygyulladást baktériumok, gombák vagy paraziták is előidézhetnek.

A hüvelygyulladás természetes kezelése grapefruitmag-kivonattal

A hüvelyt ne szappannal mossuk, hanem helyette a mosóvízbe tegyünk néhány csepp grapefruitmag-kivonatot, esetleg teafaolajjal együtt.

Legalább egy héten keresztül a következő hüvelyöblítést kell végezni: 3/4 liter meleg vízhez tegyünk 1-3 csepp grapefruitmag-kivonatot, és jól keverjük el. (Amennyiben szükséges, tehetünk hozzá még néhány csepp Echinacea-tinktúrát is.)

Ezt az elegyet kereskedelemben kapható fecskendőbe (tű nélkül) szívjuk fel, óvatosan vezessük a hüvelybe és fecskendezzük be. Befecskendezéskor feküdjünk a hátunkra és a medencénket emeljük magasra.

Fecskendő helyett egészségügyi forgalmazásban beszerezhető, úgynevezett intim zuhanyt is használhatunk. A kezelést az első 3 napon 12 óránként ismételjük meg, majd naponta egyszer.

További lehetőség, hogy az elkészített elegybe egy tampont mártunk és (érzékenység szerint) 1-6 órára a hüvelybe helyezzük. Erre a célra a grapefruitmag-kivonatot víz helyett szezámolajjal is elegyíthetjük. Ez egyúttal a nyálkahártyát is ápolja és véd a kiszáradástól.

Fehérnemű mosásakor, hogy az újrafertőzést elkerüljük tegyünk az utolsó öblítővízbe kb. 20 csepp grapefruitmag-kivonatot. Ezenkívül az intimbetéteket grapefruit-tartalmú bőrspray-vel bepermetezhetjük.

A hüvelyi természetes baktériumflóra ismételt kialakulásának elősegítésére a kezelést követően fele részben természetes eredetű joghurtból és fele részben meleg vízből álló elegyet fecskendezzünk a hüvelybe. A gyógyulás sikeressége rendkívül jó.

FONTOS: A hüvelyben hígítás nélkül soha ne alkalmazzunk grapefruitmag-kivonatot!

Hüvelyi gombafertőzések / hüvelygomba

Amennyiben a hüvelyfertőzést gomba (Candida albicans) okozta, a fentiekben leírtak szerint kell eljárni, és a kezelést a panaszok megszűnte után még egy ideig folytatni kell. Ezen túlmenően a gombafertőzést a szexuális partnerrel is mindig közölni kell.

Hüvelyi Candida albicans fertőzés esetén a legtöbbször a bélben is megtalálható ez az élesztőgomba. Ezért javasolt a bél egyidejű kezelése.

Hüvelyi paraziták

Az egyik leggyakoribb hüvelyfertőzést a Trichomonas vaginalis nevű, mikroszkóposán kicsi, egysejtű parazita okozza. A fertőzés erjedt szagű hüvelyi folyás, gyulladás és hüvelyi égő érzés formájában nyilvánul meg.

Becslések szerint ez a parazita a nők kb. 30%-át időnként megfertőzi. Általában szexuális úton terjed, és férfiaknál nem specifikus urethritist (a húgycső nyálkahártyájának gyulladása) okozhat.

Kezelése a hüvelygyulladásnál leírtak szerint történik.

851
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
1
  1. Zsoldos Ildikó szerint:

    Több száz fórumot elolvastam a problémámmal kapcsolatban, számtalan házi gyógymódot kipróbáltam. Orvosnál is voltam aki nem talált semmi rendellenességet, de engem nagyon zavar a hüvelyi folyás.Végre megtaláltam ezt az oldalt. Sokat olvastam a grapefruit mag cseppekről és az ezüstkolloidról. Már egy hónapja használom mindkét készítményt és már most enyhültek a panaszaim.

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]