Milyen mellékhatások léphetnek fel a gombaellenes kezelés során?

802
HOZZÁSZÓLÁS:

Ha a patogén élesztőgombák fészkekben ülnek, például a bélnyálkahártya redőiben, vagy olyan szervekbe kerülnek a véráram útján, mint a máj vagy a szív, akkor olyan gyógyszerekkel kell leküzdeni őket, melyek felszívódnak a vérben, és az egész szervezetben hatnak.gyogyszer1

Ezeket a „nagyágyúkat”, főként a vesére és a májra gyakorolt mellékhatásaik miatt csak orvos írhatja fel, és szedésüket szigorúan ellenőrizni kell.

Milyen mellékhatások léphetnek fel?

Ha az élesztőgombák elpusztulnak, mindegy, hogy milyen gyógyszer hatására, a bennük lévő méreganyagok felszabadulnak. Az érzékeny embereknél émelygést, bőrgyulladásokat, fejfájást vagy egyéb közérzeti zavarokat okozhatnak.

A fejfájásnak és az émelygésnek három nappal a kezelés megkezdése után el kell múlnia. Ha még egy hét után sincs javulás, orvoshoz kell fordulni.

Ha még lázzal vagy egyéb heves reakciókkal is reagál a testünk, és rosszul érezzük magunkat, azonnal közöljük orvosunkkal. Az ilyen jellegű reakciók általában a kezelés második napján jelentkeznek, de maximum három napig tartanak.

Néha általános reakciók, bőrkiütések, vagy láz jelentkezhet; a test ilyen reakcióit a széteső élesztőgombákra „Herxheimer reakciók”-nak nevezik.

Ezekben a ritka estekben feltétlenül terapeutához kell fordulni. Ő leállítja a gyógyszerszedést, vagy csökkenti az adagot. A kezelés újrakezdésekor – mindig felügyelet alatt! – a gyógyszer mennyiségét csak lassan szabad növelni.

Még nagyon erős élesztőgomba-fertőzésnél, kifejezett neurodermatitisznél vagy súlyos asztmánál is csak lassan növelhető a gombaellenes gyógyszerek adagja, hogy a leírt reakciókat megakadályozzuk.

802
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]