Milyen panaszokat okozhat felnőtteknél az élesztőgomba-fertőzés?

799
HOZZÁSZÓLÁS:

Az élesztőgomba-fertőzés jelei felnőtteknél meglehetősen általánosak, így azcandida2 orvos diagnosztikai eljárások nélkül nagyon nehezen tudja megállapítani. Ezek a jelzések a krónikus fertőzésektől és fejfájástól, a krónikus fáradékonyságon vagy depresszión át az ideg- és végtagfájdalmakig terjednek. Az. ilyen „alattomos” tünetek önmagukban vagy más jelenségekkel társulva lépnek fel, és kisebb-nagyobb mértékben jutnak kifejezésre. Más panaszok ellenben egyértelműen utalnak a megbetegedés tényére

Hámló bőr és hólyagok

Általában a kínzó viszketés áll az élesztőgombás megbetegedések előterében. A bőr felülete fehéres színt ölt, gyakran hámlik, és hólyagocskák keletkeznek rajta.

Kifehéredett láb- és kézkörmök

Az élesztőgombák megülnek a láb- és kézkörmök alatt. Ez fehéres vagy sárgás színű foltokat képez a körmök alatt, melyek lassan elválnak a körömágytól és elszíneződnek.

Kólika és felfúvódás

A görcsös fájdalmakkal járó felfúvódás (kólika), főként édes  ételek fogyasztása után, a kórkép egyik lejellemzőbb tünete.  A bélben az élesztőgombák gázképzése folytán alakul ki.  Néha olyan sok gáz képződik, hogy a belek erősen kidomborodnak, és a rekeszizom felfelé nyomódik.

Főként azoknál, akik a mell- és  szív- vagy tüdőbetegségben is szenvednek, hangsúlyozottan a hasüreg figyelhető meg. Ennek a rekeszizom-görbületnek légszomj és erősen csökkenő terhelhetőség a következménye; az orvostudomány ezt a kórképet Roemheld-szindrómának nevezi.

Ha túl sokáig áll fenn a bélben a gombafertőzés, akkor a bél nyálkahártyájának krónikus irritációja hasmenéshez vezethet. Másrészt a gombaméreg megzavarja a bélizomzat tevékenységét, melynek lehetséges következménye a székrekedés. Így a hasmenés és a székrekedés váltakozva lépnek fel.

Ha a kórokozó élesztőgombák a végbélnyílásba kerülnek, akkor ott heves viszketési ingert okoznak. Ha a végbélnyílás ráadásul a vakarás miatt meg is sérül, akkor nehezen gyógyuló, nedvedző ekcéma alakul ki. A hosszú ideig fel nem derített élesztőgomba-fertőzés székrekedéshez és hányáshoz vezethet.

799
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]